Fältvandring i löksortförsök


Sortförsöket för lök, som ingår i projektet Sortprovning i Hortikulturell Frilandsodling kommer visas 2023-09-14 i ett samarrangemang med LRF Trädgård. Se information från LRF Trädgård nedan.

Välkommen på studiebesök och sortvisning av lök på Almhaga Grönsaker AB den 14 september

Torsdagen den 14 september kl.14.00 anordnar LRF Trädgård ett studiebesök på Almhaga Grönsaker i Höllviken i Skåne. Besöket inleds med en visning av det sortförsök i lök som utförs av Elitplantstationen på uppdrag av SLU grogrund.  

Almhaga i Sverige AB finns på Haga Gård, i Höllviken söder om Malmö och ägs av Mattias Petersson och hans familj. Företaget odlar främst gul och röd lök på Söderslätt och har även schalottenlök, silverlök, pärllök och vitlök. Förutom dessa grödor odlas också konventionella lantbruksgrödor.

Kl.14.00 Träffas vid sortförsöket som ligger vid Kämpingevägen nära badplatsen Skåre skansar, ni hittar platsen i länken HÄR. Joakim Stefansson på Elitplanstationen berättar om sortförsöket i lök som omfattar 13 gula lagringssorter. Läs mer om sortförsöket HÄR. 

Efter visningen följs vi åt till Almhaga Grönsaker AB, där vi gör ett studiebesök och får höra mer om företagets verksamhet. Oskar Hansson på HIR Skåne kommer vara på plats och redogör för de försök med biokol och dess påverkan på etableringen av sådd lök som genomförts under säsongen. 

LRF Trädgård bjuder på fika. 

Anmäl dig till fältvandringen senast den 13 september till Elin Windfäll elin.windfall@lrf.se på LRF Trädgård.

Välkommen!